Gratis verzending vanaf €99
3 tips voor betere billen - van Nick's Gym

3 tips voor betere billen - van Nick's Gym

 
 
 
 
 
 
BILLEN - 3 tips voor betere billen. 

1.       

De positie van je bekken is de eerste stap om je billen zo goed mogelijk te ontwikkelen. Tegenwoordig is het een rage voor de dames om hun billen naar achteren te steken door de bekken naar voren te kantelen, hiermee creëren zij een enorme holle rug. Deze gewoonte zal uiteindelijk een negatief effect op het lichaam hebben. Dat komt omdat de spieren in de onderrug (lumbar erectors) de zenuwenergie van de billen (gluteus maximus) over zullen nemen. Waardoor het dus moeilijker wordt om ze te activeren. Het overmatig kantelen van je bekken kan leiden tot chronische lage rugpijn en blessures. 

 

2.       De gluteus maximus hebben een groter gehalte aan type 2llb vezels (snelle spiervezels). Hierdoor reageren ze het best op bewegingen met een hogere intensiteit en/of een explosieve stijl zoals squatten, lunges, box jumps, kettle bell swings, bulgarian squats, traditionele deadlifts en sprintjes. Kabelwerk, weerstandbanden en alle andere isolatieoefeningen dienen alleen om de rekrutering van de spiervezels te verbeteren, wat vandaag de dag zeker nodig is! Maar wil je meer junk in de trunk dan zullen deze oefeningen dat voor je doen. 

 

3.       De buikwand met name de lage buikspieren (de regio onder de navel), hebben een grote rol in het ontwikkelen van functionele sterke billen. De lage buikspieren helpen bij het naar achter kantelen van je bekken en zorgen voor maximale activatie van de gluteus maximus. 

USE IT OR LOOSE IT! 

 

Volg Nick en zijn super handige fitness tips op een van zijn kanalen:

 

@nicksgym.nl

Nick's Gym

www.nicksgym.nl

 


Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »