Gratis verzending vanaf €99
Hoe begin ik weer?

Hoe begin ik weer?

 

Zoals sommige van jullie misschien nog niet weten ben ik naast eigenaresse van Bom Fit Brasil ook groepsles instructrice bij verschillende sportscholen. Ik vindt het heerlijk om mensen te motiveren en op te zwepen in een groepsles. Dit is iets wat ik altijd zal blijven doen omdat ik daar zo veel energie uit haal en ik blijf natuurlijk op de hoogte van wat vrouwen belangrijk vinden wanneer zij sportkleding kopen.

Waar ik natuurlijk ook mee te maken heb is seizoensvermoeidheid. Ja, het is een woord wat ik totaal heb verzonnen maar het omschrijft perfect de stille periodes in de sportscholen. Een groot gedeelte van mijn groepsles toppers vinden het lastig de draad weer op te pakken na de zomer. Ze zaten zo lekker in het ritme voor die vakantie waar zij zo naar uitkeken. Maar nu dat de pret voorbij is kunnen ze zichzelf maar moeilijk van de bank af schrapen. Herken jij jezelf hierin? Begrijpelijk, maar toch is het zonde van de resultaten die je voor de vakantie behaald heb. Het idee dat je weer van voor af aan moet beginnen wordt alleen maar erger hoe langer je niet gaat sporten.

Hoe motiveer jij jezelf om het sporten weer op te pakken na de vakantie? Laat het mij weten in de reacties onder deze blog.

 

Speciaal voor jou heb ik mijn 7 allerbeste tips opgeschreven die je helpen weer helemaal in je ritme te komen! Laat het niet versloppen, go for it!

 

1. Sport op vaste tijden: Geef jezelf niet de ruimte om na te denken over of je wel zin hebt om te gaan. Kies een vaste tijd, blok het in je agenda zodat er niks tussenkomt en zie het als een moment voor jezelf. Leg 's morgen of de avond ervoor je kleding en je sporttas al klaar zodat je wordt herinnerd aan die commitment die je met jezelf hebt gemaakt om te gaan.

2. Probeer iets nieuws: Prikkel jezelf en doe iets buiten je comfortzone. Een nieuwe les, een totaal andere sport of een andere trainer, noem het maar op. Ga je naar een andere sportschool dan hebben zij waarschijnlijk een ander rooster met andere lessen en een nieuw gezicht voor de les. Of ze hebben andere apparaten of gewichten waardoor je je spieren net even anders belast. Dit kan juist motiverend werken. Haal jezelf uit je vaste sport patroon en begin aan iets nieuws. Nieuwe dingen die leuk zijn geven je een boost van energie en motivatie. 

3. Stel korte termijn doelen. Begin bij het begin en neem jezelf voor om bijvoorbeeld 1 maand lang minimaal 3x per week te sporten. Elke maand als je je doel hebt behaald beloon je jezelf met iets waar je blij van wordt zoals een dagje sauna, een massage, een lekker geurtje of nieuwe kleding. In ieder geval iets wat een beetje bijdraagt aan je sportieve doelen.

4. Doe iets wat je echt leuk vindt. Heb je een hekel aan fitness en kijk je de tijd weg als je je rondje apparaten doet? dan zal je ook nooit gemotiveerd raken. Er is vast wel iets wat jou echt heel leuk lijkt of wat je vroeger altijd hebt gedaan. Pak het weer op en ga ervoor! Is fitness wel jou ding maar ben je het ijzer even zat? Doe iets waarmee je je lichaam op een andere manier traint. Met yoga leg je de focus op lenigheid en spierontspanning en met dansen werk je aan je coördinatie. Dit zorgt op langer termijn ook weer voor betere resultaten. Ben je een individuele sporter? probeer eens een teamsport. Ervaar hoe motiverend het is om met een team te spelen voor hetzelfde doel. Geloof me je vergeet de tijd!

5. Heb je een fysiek doel? Maak elke week een progressie foto. Je ziet jezelf elke dag in de spiegel, de kleine verschillen vallen je niet meer op. Je ziet jezelf veranderen als je al deze foto's naast elkaar zet. En wat motiveert nu meer dan je eigen vooruitgang? Nog niet overtuigd? Meet jezelf op met een meetlint en hou bij hoeveel centimeters erbij of eraf gaan. Dit kan je ook laten doen door een trainer of een vriendin. Zo werk je steeds naar het moment toe dat je weer gaat wegen en meten.

6. Download een app waarin je je voeding kan bijhouden. Doe dit minstens 1 week en kijk hoeveel calorieën je binnenkrijgt en hoeveel je er verbrand. Beetje uit de band gesprongen de laatste tijd? Dit soort apps confronteren je met je slechte eetgewoonten. Via een app kan je op tijd aan de rem trekken en je voeding op orde krijgen. Voorbeelden van apps zijn: Myfitnesspal of Food van virtuagym.

7. Ja je raad het al... leuke sportkleding motiveert ook! Geloof me het werkt. Sportkleding waar jij blij van wordt zodra je langs de spiegel loopt dat is het gewoon dubbel en dwars waard. Vooral tijdens fitness en groepslessen sta je constant voor de spiegel naar jezelf te kijken. Hoe langer je kijkt hoe meer dingen je gaat zien, zo zitten wij vrouwen gewoon in elkaar. Sportkleding die jouw shape niet complimenteert werkt enorm demotiverend. Je krijgt een onrealistisch beeld van jezelf doordat sommige kleding gewoon niet bij jou shape past of de nadruk op de verkeerde plek legt. Zorg dat je minimaal 2 zwarte sportleggings hebt die perfect zitten. 2 goede go-to sportleggings zijn je redding op elke moment van de week dat je even helemaal niks leuk vind staan! ;) 

 

Ik hoop dat je na het lezen van mijn tips naar de sportschool rent en jezelf weer trakteert op een geweldige workout. Zeg eens eerlijk, heb je na het sporten ooit wel eens echt spijt gehad dat je bent gegaan? Nee... dat dacht ik ook niet!

Heel veel succes! Zet hem op!

 

XXX Stacey


Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »