Gratis verzending vanaf €99
Kortste horror verhaal ever; Een doorschijnende sportlegging

Kortste horror verhaal ever; Een doorschijnende sportlegging

De meest vrouwen hebben er wel eens één gehad. En je komt er pas achter als iemand het tegen je zegt. Een doorschijnende sportlegging...

In onze instagram story stelde ik de vraag of jij het iemand zou zeggen als je ziet dat haar legging doorschijnt. Ongeveer 60% zegt ja. Als je weet wat er voor zorgt dat je legging door schijnt, gebeurt het jou nooit meer tijdens een online aankoop. Hieronder beschrijf ik de 3 voornaamste redenen waarom een legging door schijnt en hoe je het kan voorkomen.

1. Te klein.

Een sportlegging moet altijd goed meerekken bij de knieeën en de billen. Dit zijn de plekken waar juist veel rek op de stof komt tijdens het sporten. Bij een sportlegging met super veel stretch zoals een seamless legging wordt er meer stof gebruikt bij deze delen. Koop je je legging te klein en is de stof dun dan gaat hij doorschijnen. In de tweede reden lees je precies hoe dit kan.  

 

2. Te dunne stof en te veel stretch.

Heb je een sportlegging met mega veel stretch in combinatie met een te dunne stof dan heb je grote kans dat hij doorschijnt. Een goede stretch stof rekt 4 kanten op als je hem tussen 2 handen uit elkaar trekt, horizontaal en verticaal. Dit noem je 4 way stretch. Zo'n stof kan wel tot 600 keer oprekken vanuit zijn originele staat. Is de stof te dun en de kwaliteit slecht dan trekken de vezels te ver uit elkaar en gaat hij doorschijnen. Je kan het vooral goed zien bij leggings met print van slechte kwaliteit. Zodra je de legging uit elkaar trekt zie je een witte waas, dit betekent dat de binnenvezels zichtbaar worden. Een sportlegging met meer dan 20% elasten heeft meer kans om door te schijnen. Lees dus goed de specificaties.

3. Cotton spandex.

Alle sportleggings zijn gemaakt van Spandex. Spandex, lycra en suplex zijn in principe hetzelfde. Het is een merknaam die aanduid wat voor vezel het is. Het is een stof die ervoor zorgt dat je legging weer teruggaat naar zijn oude staat. Dit noem je recovery. Mix je spandex met katoen dan heb je een stof die ademt maar vaak wel doorschijnt doordat er gebruikt wordt gemaakt van lichtgewicht katoen. Cotton spandex wordt vaak gebruikt voor kinder leggings omdat die juist moeten ademen en minder rek nodig hebben. Deze mix van stoffen is wel geschikt voor yogabroeken die wat losser vallen.

 

Ik hoop dat je nu een beetje wijzer bent over de reden waarom sommige leggings doorschijnen. 

Goed om te weten. De sportleggings in onze shop zijn gemaakt van polyamide en elastan (spandex, suplex). De reden dat de meeste in 1 maat verkrijgbaar zijn is dat de stof precies de goede verhouding heeft waardoor hij oprekt en terug krimpt naar verschillende maten. De dikte van stof zorgt ervoor dat hij niet doorschijnt als hij oprekt naar een grotere maat.

Wij hebben 2 soorten sportleggings in de shop.

SHINE Dit zijn de leggings die meer gericht zijn op comfort en waar een zichtbare glans overheen zit. Het lijkt bijna latex. Deze sportleggings zijn gemaakt van een iets hoger percentage elastan en hebben een heerlijke 4 way stretch. Ze zijn rekbaar, zitten comfortabel en voelen licht aan. Voordeel is dat je flink van shape kan veranderen en nog steeds past het. We hebben al veel varianten van dit soort sportleggings in de shop gehad.

SHAPE We hebben ook sportleggings die gemaakt zijn van een wat dikkere stof, ook wel suplex genoemd. Deze stof heeft minder horizontale stretch (in de breedte) en meer verticaal (in de lengte). Dit zorgt er voor dat het een corrigerend effect geeft. Je ziet geen bobbels en cellulitis in deze stof. Alles wordt mooi glad getrokken en er is geen love handle meer in te zien. Ook deze sportleggings hebben een fijne stretch en zijn vooral gericht op het shapen van je figuur. 


Monty - 16 Jun 2024 @ 08:50
Why people still use to read neews papers when in this technological
world everything is accesible on web? https://Www.Waste-Ndc.pro/community/profile/tressa79906983/

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »