Gratis verzending vanaf €99
Welke sportlegging bij welk figuur?

Welke sportlegging bij welk figuur?


Is het voor jou ook wel eens een struggle om te kiezen wat je vandaag gaat dragen tijdens het sporten? Je staart eindeloos in je kast en toch val je elke keer terug op dezelfde sportlegging die zo lekker zit. Daar is niks mis mee, maar wel super zonde van al die leggings die je niet meer draagt.

Het is belangrijk te weten wat je zoekt in een sportlegging om miskopen te voorkomen. Weet wat bij je figuur past en combineer het met het juiste bovenstukje. Je wilt natuurlijk dat je lichaam nog mooier uitkomt in je sportkleding. Je traint er hard voor en eigenlijk wil je elke legging of top in je kast zo vaak mogelijk dragen zonder dat je twijfelt of het wel staat.

Lees onderstaande tips om te weten waar je op moet letten bij het kopen van een sportlegging voor jouw type figuur.

1. Zandloper: Heb jij brede heupen, brede schouders, een slanke taille en een volle boezem? Dan heb jij een zandloper figuur. Buiten het feit dat je super vrouwelijke lijnen hebt is dit een figuur wat bijna alles staat. Wil je de nadruk wat meer op je taille leggen ipv je brede heupen, ga dan voor een sportlegging met een hoge taille. Wil je juist je ronde billen en benen accentueren? Kies dan een sportlegging met een print of een glimmende stof op de bovenbenen. In combinatie met een cropped top met lange mouwtjes komt jouw figuur het mooiste uit de verf. Train je liever in een kort topje of sport-bh? Kies er dan een met voorgevormde cups voor extra ondersteuning.

2. Peervorm: Zijn jouw schouders wat smaller? Heb je een wat kleinere boezem en juist volle billen, heupen en bovenbenen? Dan heb je een peervormig figuur. Kies een outfit wat de nadruk legt op je bovenlichaam. Ga voor een effen sportlegging in combinatie met een top in een felle kleur, opvallend design of een leuk printje. Hierdoor wordt er meer nadruk gelegd op je bovenlichaam zodat deze ook goed naar voren komt. Dit brengt meer balans in de aandacht tussen heupen en schouders. Net als bij het zandloper figuur staat een sportlegging met hoge taille jou het mooiste omdat het je lang en slank maakt.

3. Appelvorm: Heb jij slanke benen, smalle heupen, ben je wat breder aan de bovenkant en valt jouw taille minder op? Dan heb je een appelvormig figuur. Vestig de aandacht op je slanke benen door een sportlegging met een printje, een opvallend stofje of verschillende kleuren vlakken te dragen. Kies er een met een hoge taille om je buikje wat te verbloemen. Kies voor een corrigerende stof en het liefst ook een brede tailleband. Wil je meer taille creëren? Vermijd strakke tops, ga voor een top die wat losser zit en kort op de heupen valt.

4. Rechthoekig: Bij vrouwen met een recht en atletisch figuur is het doel om meer vrouwelijke rondingen te creëren. De heupen en boezem moeten meer geaccentueerd worden daarom staat een setje met drukke printjes of opvallende kleur jou het mooist. Belangrijk is dat top en sportlegging één geheel zijn. Om de nadruk te leggen op je taille en deze smaller te laten lijken is een sportlegging met een V-shape taille band perfect voor jouw. De V-shape geeft je optisch meer rondingen. Omdat het schuin naar de navel loopt wordt jouw taille als het ware naar binnen getrokken. Een cropped top, een strak shirtje met mouwtjes of een voorgevormde sport-bh accentueert jouw bovenlichaam waardoor alles mooi in balans is.

 


Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »